No games



En nervös och förväntansfull Cicci på bilden ovan, tagen samma dag som jag åkte. Känns som evigheter sedan!!

Nu har de äntligen fixat så tvättmaskinen funkar så äntligen ska jag få tvätta lite kläder, försökte tvätta för hand innan, inget att rekomendera!

En ledig fredag ska bli riktigt skönt, hoppas på strålande sol så man kan bli lite svart!

PS. vi har även haft vår första kackelacka, är de nu dom kommer börja komma regelbundet?!

Ayia Napa

De två första arbetsdagarna har gått bra. Vi har mest flyttat runt grejer, fyllt på minibaren i alla hotellrummen, städat mm. Inte de roligaste och vi får nog ingen lön för de så känns lite värdelöst men vi får iaf träffa alla våra chefer och de vi ska jobba med så de är ju bra.

Igår körde jag, Linn och Anna en spontanutgång i Ayia Napa, blev riktigt lyckat. Förfestade på en pub där de var riktigt billiga drinkar sen drog vi till Senior frogs igen, riktigt roligt ställe. Slutade med att jag tappade bort alla och fick ta en taxi hem själv, suck!

Imorn är de sista "städdagen" sen är vi lediga på fredag vilket betyder obligatorisk utgång imorn som vi brukar kalla de. Blir nog Ayia Napa igen. Behöver jag säga att jag har alkohol i blodet 24/7?




Tom&Tom, brittiska kompisar




Senior frog



Slutprov och vinprovning

Idag hade vi vårt slutprov på kursen så imorn börjar vi jobba på riktigt. Spännande. Slutprovet gick helt okej, vi skulle servera främmande människor utan att göra några fel i princip.

Hotellet böjrar inte förrän på lördag så nu ska vi städa iordning hotellet inför öppningen.

Vi hade även en vinkurs idag med vinprovning, Såklart drack jag, Anna och Linn upp alla glasen och tog med oss de som fanns kvar i flaskorna hem haha :)

Nu sitter jag på Greenery som vanligt och hetsbloggar! Livet är bara allmänt underbart men saknar alla där hemma riktigt mycket redan, speciellt när jag tänker på hur länge jag ska vara här. Men hoppas på att få många besök!!


Saturday off - klipphoppning och party

Underbar ledig lördag hade vi! Vaknade med strålande sol utanför dörren så vi drog ner till stranden för att sola och faktiskt bada. Riktigt kallt typ som siljan men de gick :)

Sen kom våra brittiska vänner och frågade om vi ville följa med och klipphoppa så självklart gjorde vi de. Så nu har jag hoppat ner från en klippa också! Riktigt skön känsla men så jävla läskigt att klättra upp för man fick typ chansa på att man skulle klara de för skulle man tappa taget så skulle man falla rätt ner i stenklipporna!

Sen drog vi till ayia napa med dem till Nissi beach. Sen bestämde vi oss snabbt för att köra ännu en utgång denna kväll, alltså vår fjärde i rad. Men denna gång i Ayia Napa. Så de skjutsade hem oss, vi hämtade alla grejerna vi behövde sen åkte vi hem till dem och fixade oss och förfestade.

Början av kvällen var riktigt seg och vi funderade på att dra hem redan vid 12 men så drog vi till ett ställe som heter senior frog och där hade vi sjukt kul! Fullproppat och massa skönt folk. Slutade med att vi kom hem kl 6 på morgonen, alltså 2 timmars sömn då vi skulle börja jobba kl halv 9. Gick faktiskt bra ändå!


Anna som badar


Här hoppade jag ner i från klippan!


Sjukt rädd för att ta steget ut över kanten!!


Påväg ner, så fint vatten!


Nere, stolt! :)


Världens sötaste hund som vi ville ta med hem

Friday night

Nu var de länge sen jag bloggade har haft fullt upp med att festa och jobba!

I fredags körde vi en riktig utgång med alla i gänget eftersom vi hade hela lördagen ledig! Wihooo! Började förfesten hemma hos oss och gick sedan till Ghetto bar  som hade sin premiäröppning. De var inte så mycket folk där och inte så roligt så vi drog vidare till Greenery pub som vanligt. Där var de drag och riktigt roligt. Alla i gänget festade loss.

Jag och linn var kvar sist som vanligt haha alltid vi som är ute längst! Men roligt har vi!


Anna och Linn, trogna partyvänner!


Evelina och jag


haha, och så blev de lite mycket dricka.


Linn, Anna och Matilda


Jag, Evelina och Elin


Matilda, Eric och Alva




Sea view

Varje morgon går jag ut på vår trapp och sätter mig i solen och äter frukost, måste säga att de är riktig vardagslyx! Hoppas bara de blir lite varmare snart så man kan börja sola ordentligt, de är riktigt kallt på kvällarna nu också!

Här om dagen gick jag en riktigt lång promenad med bra musik pumpandes i öronen och bara njöt av att jag är här. Tittade på omgivningen och kände mig verkligen glad av att jag har fått den här chansen. Vet att jobbet inte kommer vara en dans på rosor men de är så jävla värt de!

En tjej från gänget har åkt hem, tråkigt men inget vi kan göra åt de. Och en kille saknades redan från början som kommer att komma om några veckor. Även en till tjej kommer att komma, så lite nytt folk blir de snart :)

Camilla: Man kan bli sparkad av att man badar i poolen, röker på fel ställe, är på gästernas hotellrum, snor saker, om man inte sköter sin hygien mm haha. men man får ju två varningar innan man kan bli sparkad, så blir de en tredje så är de typ kört.

Här kommer lite bilder på vår lyxlägenhet ;)


Frukost


Frukost i solen


Mitt och Alvas rum, lite stökigt :)


Toaletten


Vardagsrum och en del av köket


Från balkongen

Party like a rockstar

Inskolningen går bättre och bättre, börjar komma in i de! Riktigt kul!

Igår körde jag, Anna och Linn en riktig utgång, innan har de blivit mer spontan men denna var planerad och riktigt rolig! Började dricka redan vid 2 tiden haha. Vi körde förfest hemma hos tjejerna med två britter som vi träffade förra utgången. Dock så får vi tydligen inte ha andra folk i lägenheten så han som äger dem blev jättesur så vi fick lov att dra. Så inga gäster får vi ha i lägenheten vafan har dom för cp regler utomlands?

Så då drog vi till Greenery pub där vi alltid hänger nu för tiden, redan vid halv 8 tiden kom vi dit och på nått konstigt sätt så kom jag inte i säng förrän klockan halv 4.. Vi skulle köra en lugn utgång men det gick de ju sisådär med haha.  Vi träffade massa skönt folk och bara hängde. Dock så försvann de andra tjejerna så det slutade med att jag fick gå hem själv. Och klockan halv 8 stod väckarklockan på sen, pigg och glad!

Idag var de en kort dag med inskolning sen sov jag hela dagen och nu är vi tillbaka på¨Greenery pub igen men idag har vi datorerna med oss och kör en lugn kväll, dock med lite alkohol :)

Förhoppningsvis är vi ledig någon dag snart så vi kan dra till Ayia Napa och festa lite!


Vi drog till Greenery på dagen typ vid 3 tiden och tog en drink :)


Linn och jag på Greenery


Anna och Tom

Inskolning

Inskolningen drog igång i måndags på riktigt, kan ju säga att min vänsterarm redan är helt död!

Nu under inskolningen ska vi lära oss att plocka undan tallrikar, bestick, glas, servera och ta beställningar. Kan ju säga att de låter mycket lättare än de låter. Bara att plocka undan tallrikar är rena pinan för armen, så jävla tungt! Och fatet man bär glasen på går de ju sådär med, tappade ett glas idag, duktigt av mig haha.

Vi gör övningar där vi har 4 stora tallrikar och 4 små med bestick som vi plockar undan och sen går vi till andra sidan lokalen där vi ställer ner tallrikarna och tar då och serverar glasen och sen så håller vi på så om och om igen. Och allt ska ju vara rätt, vart man står, hur man håller tallrikarna och besticken, vart man håller glasen mm mm. MASSA regler är de.

Men de är faktiskt riktigt kul, man märkte redan att armen hade blivit starkare så snart kommer jag ha en vänsterarm som värsta biffen! :)

Vi lär oss också en del grekiska, riktigt svårt språk! Hoppas jag ska kunna prata en del innan jag åker hem.

En regning tisdag i Cypern

Sitter just nu på en bar som jag alltid gör när jag ska sitta vid internet. Vi funderar på att skaffa internet i lägenheten så kan alla dela på kostnaden ifall internetet räcker så långt men vi får se hur de blir. Det är ganska långt att gå hit men lite promenad har ju aldrig gjort någon skada.

Nu under inskolningen börjar vi varje dag kl halv nio och håller på till 12-13 tiden under vardagarna och på helgerna är vi lediga. Jag har gjort iordning ett inlägg om inskolningen som kommer upp imorn.

Igår hade vi även ett informationsmöte med en av cheferna på hotellet, lite om deras policy och så. Vi fick även ett häfte där allt står. Riktigt bra att ha, bland annat står de vad man kan bli sparkad av mm.

Nu under inskolningen får vi frukost i lägenheterna och lunch och middag på hotellet. Helt okej mat men typ allt är friterat så de är ju bra att jag kommer ha ett aktivt jobb, vill ju inte rulla hem!

Just nu spöregnar de ute, de var riktigt soligt och skönt imorse men de ändrades rätt snabbt. Vi som hade tänkt att sola idag. Men de finns de som tur är många dagar till :)


En bild tagen första dagen här på mig, Elin och Evelina, två av tjejerna jag delar lägenhet med

Greenery pub

Idag har vi varit på rundtur i området och sett oss omkring lite, var kul att se var dock lite bakis. Blev en ytterst oplanerad utgång igår. Vi gick till en bar för att sitta på internet och så kostade drinkarna bara 2 euro så vi beställde in nya hela tiden och stannade riktigt sent och sen fick vi för oss att dra på efterfest också med några britter(som de förövrigt finns riktigt mkt av här) så blev inte många timmars sömn inatt men kul var de! :)

Vi hade även en tre rättersmiddag med alla idag på en fin restaurang, riktigt gott! Börjar verkligen lära känna alla nu, riktigt kul!

Imorgon börjar inskolningen på riktigt, från halv 9 till 1 ungefär på vardagarna i två veckor sen börjar allvaret. De väntar två veckors ständig träningsvärk i vänster armen! Men ska bli riktigt kul!


Linn, Anna och jag


Haha gick runt med en hatt hela kvällen som jag snodde av nån!


Jag och Anna och några engelsmän :)


Från rundturen


Utanför en kyrka hängde de massa minnesgrejer i träden från folk som dött



Lägenheten

Jadu vad ska man säga, lägenheten var ju inte riktigt som vi hade väntat oss. Lite fräschare hade vi ju förväntat oss men de duger ändå. Men väldigt likt boendet i turkiet så tänkte därför göra en liten jämföring här!

Minus
- Man kan inte slänga toapappret i toaletten så man måste slänga de i en papperskorg bredvid, not so fresh!
- I "välkomstpresent" fick vi en död kackelacka på golvet.
- Det finns ingenstans att laga mat, ingen kokplatta, får dock mat på hotellet varje dag.
- Ingen tvättmaskin, har dock en tvättstuga typ.
- Ofräsha golv, som vi dock städar ordentligt, så kanske vågar gå där utan skor nu
- Ingen AC, dock en fläkt som jag är tveksam på om den fungerar
- Ingen tv, inte ens en liten gul box som vi hade i turkiet

Allt detta ovan är alltså en försämring mot boendet i turkiet, alla som känner mig vet ju hur nöjda vi var med boendet där.

Plus
+ Inga kackelackor än så länge om man inte räknar med den döda
+ Havsutsikt, typ
+ Sköna sängar
+ Badkar, vet dock inte om jag vågar bada där..
+ Egen ingång, inte lyhört så blir nog inga grannar som klagar

Ja de var väl typ de. Men så länge de inte kommer några kackelackor så är jag nöjd!! Har vant mig vid boendet nu så så farligt är de inte. Man får nog inte vara så kräsen när man bor utomlands tror jag.. :)


Enda bilden jag har, detta är på vardagsrummet, mycket fina möbler och gardiner.. :)

Underbart!

Hur bra?!




Varmt!!! :D


Hotellet


Cypern - Protaras

ÅH Cypern är underbart!! Trivs så bra redan, kan ju säga att man kan gå i shorts och linne här på dagarna!!

Resan hit gick jättebra, mötte upp alla som jag skulle jobba med som åkte från Arlanda där. Så sällskap hade jag direkt. Lite förseningar på vägen bara och tre av tejerna blev av med sina väskor men de har kommit till rätta nu.

Kom fram till lägenheten som vi bor i runt 6 på morgonen. Kommer ett inlägg om lägenheten sen men kan ju ge en ledtråd att den är i turkiet-stuk!!Jag bor med tjejerna jag åkte med från Arlanda och jag trivs jättebra med dom :)

Kl 12 igår kom Linn och Jessica de som ska hålla i inskolningen och hämtade oss, hade lite information och visade oss runt lite på hotellet. Sjukt fint där!! Kände även på vattnet lite, var helt okej varmt :)

Sen åkte vi och handlade lite på ett supermarket, har ett cypriotiskt nummer nu också. Och på kvällen träffades vi allihopa och drack vin och lärde känna varandra ordentligt. Fem av oss bestämde även att vi skulle se om de fanns nått ställe där vi kunde gå ut på, de är ju ganska dött här än så länge. Men vi hittade en club där de var födelsedagsfest för en tjej men vi fick komma in haha, de var kul faktiskt!

Idag vaknade jag vid halv 10, gick ut och gick med Evelina och elin, två tjejer jag bor med sen satt vi och solade lite. Sen började inskolningen lite smått i några timmar. Lärde oss lite grekiska ord och hur man bär tallrikar och så.

Imorn blir de rundtur så vi får se området lite och sen blir de en middag med alla! Åh vad jag trivs!!


Några av arbetskompisarna


Innan utgång


På klubben



Idag flyttar jag till Cypern!!!

Resväskorna är packade(dock med övervikt) och står och väntar på mig i hallen. Nu är jag så redo som man kan bli!

Flyget går klockan 20.20 ikväll men ska snart börjas resan mot Arlanda. Ska först snabbt stanna hos Lise och lämna en present till henne och säga hejdå. Sen ska jag hem till pappa och väga väskan där, tror starkt på att mammas våg är sönder(!) Kanske hinner med en liten fika också. Efter de rullar vi mot Arlanda.

Nervös är jag, har fortfarande inte fattat att jag ska flytta. Wish me luck!


Livrädd och överlycklig på samma gång!


PANIK(typ)

Åh nej, detta packande går ju inte!! Har packat hela kvällen men har så mycket grejer jag måste ta med och så få kilon jag får ha.. Kommer garanterat bli övervikt, har 22,5 kilo i väskan nu och då är jag inte ens klar och har rensat bort grejer typ 100 gånger. Hatar detta!
Nervös börjar jag bli också, de är inte förrän nu jag inser att jag ska flytta IMORN, herregud vad har jag gett mig in på?!

1 dag kvar!!!

Panik!! Kom nyss hem till mamma från ännu en fullspäckad dag. Först klippte och färgade jag håret ljusare, det behövdes verkligen. Sen umgicks jag med Camilla en stund.
Men nu är de panik, har inte börjat packa än, så nu måste jag verkligen sätta igång!!
Får se hur detta kommer gå..


Man ser inte så bra men de är betydligt ljusare och fräschare :)

Slitna Jeansshorts

Har spenderat morgonen med att göra ett par gamla jeans köpta i thailand till ett par snygga jeansshorts. Faktiskt nöjd med resultatet. Blev något korta men äsch de gör inte så mycket.

Hjälpmedel: Sax och rivjärn!


Beautiful life

Kom nyss hem efter en fullspäckad dag!

Fikan med Malin och Karro var verkligen supertrevlig, pratade massa gamla minnen :) Sen åkte jag hem till pappa och spenderade hela dagen med att packa och fixa. Det bjöds även på tacos, mycket gott!

Vid halv 8 tiden hämtade jag upp Ida så åkte vi till ollas så hjälpte han mig att fixa så jag kunde använda trådlöst nätverk, har inte fattat hur man gör innan haha. Sen åkte vi hem till Jenny för lite mys, där bjöds de på kladdkaka och glass, mums! Mycket trevlig dag, det börjar verkligen närma sig!!


Tisdag

Sitter här och äter en riktigt god frukost bestående av två knäckemackor med makrill på och en halv avokado, mums! Ska snart iväg och fika med Malin och Karro, två tjejer jag inte sett på evigheter. Sen står de packning på schemat hela dagen. Ska även äta en liten avskedsmiddag hos papi idag..


Jag med min gooooooda makrillmacka! Seriöst beroende av makrill :D


Welcome to paradise

iiiiiiiiiiih, Can't wait
Nervös!


Resan närmar sig..

Idag har jag haft fullt upp tills nyss då jag kom hem! Har köpt en hel del inför resan!! Bland annat två par arbetsskor som jag måste ha, speciella strumpor till dessa, solskyddsfaktor, hudprodukter, hårprodukter mm mm. Blev en hel del grejer, shit vet inte hur jag ska få med mig allt, får bara ha 23 kg i resväskan!!


Påsar fullproppade med grejer


Vita jobbarskor. Dessa ska användas dagtid vid poolen osv


Svarta jobbarskor. Dessa ska användas på kvällen i restaurangerna och barerna.


Köpte även ett nudefärgat nagellack. Inte den färgen jag har på naglarna alltså :) Kostade bara 20 kr inne på lager 70.


Sunny sky

Igår var jag ute med tjejerna en sista gång innan jag flyttar. Vi va ute på Etage i Falun, de va kul och väldigt mycket leksingar där måste jag säga! Kom nyss hem sov hos Camilla och umgicks med henne hela dagen. Måste se till att träffa vännerna nu innan flytten. Tyvärr är Tina i Asien så henne hinner jag inte träffa och inte Johanna heller som är i Sälen..

Nästa vecka kommer bli fullspäckad! Imorn ska jag kolla synen, var länge sen och har en stark känsla att den har försämrats en del.. Sen ska jag till arbetsförmedlingen och sen köpa grejer som jag behöver till resan. Bland annan två arbetsskor.

Tisdagen blir de packning för fullt, kanske lunch med två kompisar jag inte sett på evigheter, sen middag hemma hos pappa så jag hinner umgås lite med dom också och sen troligtvis en myskväll med tjejerna!

Onsdag ska jag klippa och färga håret, äntligen! Sen troligtvis packa lite mer och på torsdagen ska jag hinna träffa Lise innan jag åker och ge henne en födelsedagspresent och sen börjar resan mot Cypern! Can't wait



Snart får jag steka på stranden!!

FLYTTAR TILL CYPERN PÅ TORSDAG!

Fick beskedet idag, på torsdag flyttar jag söderut, till fig tree bay på Cypern! Känns så overkligt och flytten kommer så plötsligt men ska bli riktigt spännande! Åker själv så ska bli en riktig utmaning.

Där ska jag jobba på ett 5-stjärnigt hotell, Capo Bay som servitris. Först väntar två veckors inskolning och sen börjar den riktiga anställningen, åååh så spännande!!!

Bokade nyss flygbiljetten ner!


Min nya arbetsplats, inte helt fel!!



11 mars - 2011

Idag har jag inte mått bra alls.. Började imorse med ett träningspass på wii sen efter de blev jag helt febrig och illamående så har legati i sängen tills nu. Men nu mår jag bättre fick i mig lite mat nyss också :)

Fredag idag, men tror inte de händer nått speciellt för min del. Ska upp till Mamma och Johnny och äta middag senare sen blir de nog bara lugnt. Imorn kanske de blir en utgång på Etage med tjejerna men är inte så sugen på att festa men om detta är min sista helg hemma så lär jag ju passa på!


En solig dag i Stockholm! Bokade tid för färg och klippning idag också, det kan mitt hår verkligen behöva!


Confused

Körde ett litet morgonpass på Wii som vanligt, denna gång en liten blandning av boxning, yoga, dans och aerobics :)
Åt nyss frukost och ska snart bege mig hem till mamis kille där hon snart ska flytta in. SKa träna lite på motionscykeln där.

Fick ännu ett jobberbjudande idag, nu har jag sån beslutsångest så de är inte sant! Om jag vill kan jag flytta utomlands redan nästa vecka och börja jobba direkt. Sjukt förvirrad är vad jag är


Bild tagen i Stockholm på Pong restaurang(toaletten hehe) som har sjukt god thaibuffé

EaseWhite

Beställde hem EaseWhite igår som jag får hem slutet på denna vecka eller början på nästa. Tycker de är så snyggt med vita och fräscha tänder. Jag har redan vita tänder men de kan alltid bli vitare. Beställde EaseWhite instant som kostade 349 kr för ett kit. Billigt och bra!

Har blekt tänderna en gång innan hemma men använde mig då av Bellawhite och de fungerade superbra, dock så är priset lite dyrare ligger runt 1000-lappen ungefär. Men hoppas verkligen att EaseWhite funkar lika bra! I'll let you know


Såhär vita och fräscha tänder hade jag efter förra blekningen, idag är inte mina tänder riktigt lika vita..


9 mars - 2011

Vaknade vid 11 tiden idag och körde ett riktigt intensivt pass på Wii, nått maraton pass som jag blev helt slut av :) Åt nyss frukost, eller ja snarare lunch bestående av två knäckemackor med makrill på, fil, en kopp grönt te och ett glas med tranbärsjuice.

Nu ska jag ut på en långpromenad med mami och hunden. Nu börjar träningen och kosten inför beach 11 som kan komma väldigt snart :)


Hemmaspa

Har spenderat dagen med att gå långa promenader i det fina vädret, mycket trevligt. Unnade mig även en riktigt god semla såhär på fettisdagen.

Kvällen har jag spenderat framför tvn och nu sitter jag med en hemmagjord ansiktsmask på mig. Hade ett litet hemmaspa här hemma. Började med att ånga ansiktet, sedan hade jag en peeling på som jag gjorde själv av citronsaft, olja, socker och salt. Sen ångade jag ansiktet lite till och avslutade med en ansiktsmask som jag gjorde av vispad äggvita, citronsaft och honung. Får se om mitt gråa ansikte får lite lyster efter detta!

Har även fått ett jobberbjudande idag, nu känner jag mig riktigt förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska göra. Men har till söndag på mig att bestämma mig. En sak är iaf säker, denna sommar kommer jag inte tillbringa i Sverige.

Såhär fin är jag i min ansiktsmask just nu :)


So tell me why we're talking when we dance so good

Dagarna bara springer förbi och kan inte påstå att jag gör något vettigt.. Förhoppningsvis blir de ändring på de, får svar denna vecka, spännande!

Så vad har hänt sen sist? I torsdags åkte jag och Nancy till Borlänge för lite biomys, vi såg min låtsasfru. Riktigt bra och rolig så den rekomenderar jag starkt!

Jag umgicks sedan med Nancy hela helgen, vi spenderade hela helgen i Borlänge med trevligt folk. Blev fest på fredagen och lugnt på lördagen.

Kom hem igen på söndag morgon och sen dess har jag umgåtts med Mami och Baloo, gått promenader, tittat på tv och bara tagit de lugnt.



3 mars - 2011

Stockholmsresan var riktigt lyckad! Kom fram vid 7 tiden på kvällen på tisdagen, då åkte jag och Nancy direkt in till stan för middag och träffa lite folk :)

Onsdagen gick vi upp vid halv 6 på morgonen, gjorde iordning oss och gav oss iväg till intervjun. Den gick helt okej, det är bara att vänta och se.

Sen åkte vi tillbaka till rönninge sov lite sen åkte vi in till stan igen för lite shopping och lunch. Firade sedan min kusin lite och började åka tillbaka till Dalarna igen vid 6 tiden.


Första mars

Då var de dags att återigen åka till Stockholm för arbetsintervju. Den är inte förrän imorn men måste åka dit idag eftersom intervjun är redan klockan 8 imorn bitti.

Känner mig inte riktigt frisk men det är bara att bita ihop. Nancy följer med som sällskap också!


RSS 2.0